Siirry pääsisältöön
Käsillä-logo.
Käsillä-logo.

Hae mukaan

Haluatko kehittää itseäsi käsityöläisenä? Kiinnostaisiko sinua saada lisäansioita? Haluatko ideoida uusia tuotteita? Ilmoittaudu mukaan Käsillä - näkövammaisten käsityöpajatoimintaan keväällä 2022!

Tällä sivulla

Helmikuussa jatkuu valtakunnallinen Käsillä – Näkövammaisten käsityöpajatoiminta jo toimiville käsityöläisille ja käsityöläisyyttä suunnitteleville. Valmennus on STEA-rahoitteista tavoitteellista käsityöpajatoimintaa, jossa opitaan käsityöläisyyteen, yrittäjyyteen ja vahvistetaan osallisuutta työelämässä. Käsillä-valmennuksen tavoitteena on ylläpitää näkövammaiskäsityötaitoja sekä luoda uusia tuotteita perinteisten lisäksi.

Kenelle Käsillä-toiminta on?

Käsillä -toimintaan voivat hakea mukaan näkövammaiset henkilöt kaikkialta Suomesta. Tärkeintä on, että opiskelijalla on motivaatiota käsityötaitojen hankkimiseen ja elinkeinon harjoittamiseen. Käsillä -valmennuksessa tuetaan sekä yksilöllistä käsityötaitojen oppimista että uusien tuotteiden suunnittelua ottaen huomioon jokaisen opiskelijan erilaiset edellytykset ja tarpeet. Käsillä -toiminnan tavoitteena on, että jokaisella osallistujalla on valmennuksen päätyttyä ainakin yksi uusi käsityötuote myyntiin.

Käsillä -valmennuksen sisältö

Vuoden 2022 toiminnan teemana on Käsillä – Perinteet kunniaan!

Käsillä-toiminnan helmikuussa alkava käsityöpajatoiminta kestää neljä kuukautta. Lähiopetusta on noin kerran kuussa 3–4 päivää kerrallaan Iiris-keskuksessa Helsingissä, Marjaniementie 74. Lähipäivinä opetusta on klo 9–15. Valmennus sisältää lähipäivien lisäksi itsenäistä opiskelua, henkilökohtaista yritysneuvontaa, etätukea sekä ohjausta ja neuvontaa valmennuksen jälkeen. Käsillä-toiminnassa kurssilaiset perehtyvät vahvasti eri käsityötekniikoihin ja yrittäjyyteen, osallistuu erilaisiin kulttuuritapahtumiin sekä saa opastusta erilaisten käsityötapahtumien järjestämiseen.

Keväällä 2022 Käsillä-valmennuksessa alkaa kaksi eri linjaa:

  1. Näkövammaisten perinnekäsitöiden linja. Vahvistetaan perinnekäsityötaitoja ja opitaan uutta. Ohjelmassa on mm. punontaa sekä harjojen ja viskan sidontaa. Lähiopetusta on viikoilla 6, 9, 12, 15 ja 18.
  2. Räätälöity rottinkihuonekalujen valmistus- ja korjauslinja. Syvennetään taitoja perinteisten rottinkihuonekalujen valmistuksessa ja korjauksessa sekä opetellaan mattopiiskan tekoa. Koulutuksessa edellytetään aikaisempaa kokemusta huonekalujen teosta. Lähiopetusta on viikoilla 7, 10, 13, 16 ja 19.

Järjestämme kevään aikana myös 2–3 päivän lyhytkursseja eri käsityötekniikoista, joista ilmoitamme kurssikohtaisesti erikseen. Otamme mielellämme kurssien sisältöehdotuksia vastaan.

Valmennukseen hakeminen

Ilmoittaudu haluamallesi linjalle viimeistään 30.11.2021 mennessä puhelimitse 050 435 8800 Hanna Karesjoki, sähköpostilla hanna.karesjoki@hun.fi

tai Webropol -linkin kautta https://link.webropol.com/s/kasillakevat2022- Ulkoinen linkki

Jokainen hakija haastatellaan ja opiskelijavalinnat tehdään sen perusteella. Haastattelut pidetään viikolla 49.

Käsillä-valmennusohjelma ja kurssilla käytettävät materiaalit ovat valmennettaville maksuttomia. Matkoihin ja majoitukseen on mahdollista hakea tukea Sokeainopetuksen tuki ry:stä. Hanna antaa tästäkin lisätietoja.

Käsillä toiminnan Stea-rahoituksemme jatkuminen vahvistuu vasta joulukuun alussa. Tästä johtuen pidätämme oikeuden toiminnassa tapahtuviin muutoksiin.