Siirry pääsisältöön
Käsillä-logo.
Käsillä-logo.

Kä­si­työ­läi­set

Tutustu Käsillä-valmennuksen käyneiden opiskelijoiden tarinoihin.

Tällä sivulla


Niko Visavuori

Millainen on ollut sinun polkusi käsityöläisenä?

Kiinnostuin käsitöistä toimittuani sitä ennen kiinteistönhoidollisissa tehtävissä. Entiset työni loppuivat ja jotain uutta piti keksiä. Pääsin opiskelemaan Käsillä-valmennukseen, jossa olen oppinut erilaisia asioita.

Mikä inspiroi sinua käsitöissä?

Vapaus kokeilla uudenlaisia asioita erilaisilla materiaaleilla.

Mikä sai sinut osallistumaan Käsillä-valmennukseen?

Minua kiinnosti käsillä tekeminen ja uusiin materiaaleihin tutustuminen.  Osallistuminen ei edellyttänyt kokeiluissa merkittäviä omia sijoituksia, mikä mahdollisti sen, että löysin uusia asioita, joita en ehkä olisi koskaan muuten lähtenyt kokeilemaan.

Mikä oli parasta Käsillä-valmennuksessa?

Asiantuntevat opettajat ja henkilökunta, ohjaamoaika ja eteenpäin tsemppaaminen silloinkin, kun kädet ja ajatukset olivat täysin solmussa.

Tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita käsityöläisenä?

Perustin toiminimen opiskelujen jälkeen, joten voisi kai ajatella, että ilman valmennusta olisin työttömänä. Tulevaisuudelta toivon, että pystyisin työllistämään itseni täysin yrityksessäni ja tietysti olisi tärkeää, että jatkossakin olisi valmennuksen kaltainen tila tai paikka, missä voisi saada vertaistukea, oppia uutta ja tavata muita.

Lisätietoa yrityksestäni:

www.sweephouse.fi- Ulkoinen linkki


Anneli Hämäläinen

Millainen on ollut sinun polkusi käsityöläisenä?

Olen tehnyt käsitöitä näkevänä nuoruudesta lähtien, neulonut ja ommellut. Nyt näkövammaisena olen tutustunut uusiin käsillä tekemisen taitoihin ja oppinut luottamaan, että vaillinaisella näkökyvylläkin pystyn saamaan aikaan käsillä tehtyjä tuotteita.

Mikä inspiroi sinua käsitöissä?

Kuvittelen tuotteen valmiina ja ryhdyn miettimään sen toteuttamista. Tämä vaihe on minulle tärkeä, käytän siis siihen kohtalaisesti aikaa. Valmistamani tuotteet eivät ole todellakaan aina kuvitelmani näköisiä, mutta tuovat usein minulle suuren yllätyksellisen ilon. Ja siitä syntyy taas uusi idea.

Mikä sai sinut osallistumaan Käsillä-valmennukseen?

Vammauduttuani hakeuduin näkövammaisten perinnekäsityökurssille, jossa sain rauhassa kokeilla käden taitojani turvallisessa ohjauksessa ja todeta pystyväni vielä nauttimaan käsillä tekemisestä. Käsillä-valmennukseen hain, koska valmennuksen sisältö kiinnosti minua haastamaan taitojani. Uudet ja kiinnostavat aiheet kiehtoivat minua. Lisäksi valmennuksessa sai tietoa yrittäjyydestä ja siihen ryhtymisestä.

Mikä oli parasta Käsillä-valmennuksessa?

Valmennuksen intensiivisyys ja vertaisoppiminen oli mielestäni antoisaa. Teimme samoja töitä, mutta jokaisen tekemä työ oli ainutlaatuinen ja omannäköinen. Sain tutustua käsityötekniikoihin, joita en ollut näkevänäkään koskaan kokeillut. Minä löysin myös valmennuksen myötä omat mielityöni.

Tulevaisuuden suunnitelmia ja haaveita käsityöläisenä?

Uutteran harjoittelun ja ahkeran tekemisen kautta tuotteeni ovat kehittyneet niin, että ne kelpaavat niin tuliaisiksi kuin myyntiinkin. Olen myynyt tekemiäni tuotteita myyjäisissä ja erilaisissa taphtumissa sekä tehnyt tilauksesta tuotteita asiakkaille ja jälleenmyyjille. Tulevaisuudessa toivon löytäväni yhteistyökumppaneita näkövammaisista käsityöntekijöistä, joiden kanssa voisimme myydä tuotteitamme yhdessä laajemmallekin asiakaskunnalle.

Lisätietoa:

Tuotevalikoimaani kuuluvat mm.

  • ekologiset kasviparkitusta nahasta tehdyt vyöt, avaimenperät ja avainkaulanauhat
  • parkkinahkaiset passikotelot
  • kierrätysmuovista valmistetut ostos-, sieni- ja marjakorit
  • erilaiset harjat hyötyyn ja hyvinvointiin niin eläin- kuin kasvikuiduista
  • kasvikuituiset patapesimet ja perinteiset viskat

Anneli Hämäläinen

050-360 6560

ritva.anneli.hamalainen@gmail.com


Terhi Laaksonen

Terhin Tekevät Kädet

Minä olen Terhi Laaksonen, sokea käsityöntekijä. Olen ollut Käsillä-valmennuksen kursseilla ja aloin opetella kursseilla harjojen tekemistä. Nykyään valmistan pääsääntöisesti harjoja ja keramiikkaa.

Minä arvostan perinnekäsitöiden opetusta ja on ilo, että kurssitoiminta on monipuolista. Olemme tehneet mattopiiskoja ja rottinkikoreja, opetelleet harjojen alkeita ja tutustuneet keramiikkaan. Olen saanut kursseilla yritysoppia ja nykyään minun tuotteitani löytyy Lohjalta kahdesta liikkeestä, Tekevät Kädet ry:n tiloista sekä Käsityöläiskauppa Tuulentuvasta.

Valmistan keramiikasta tällä hetkellä uutena teepannuja ja viinipikareita, joista teen mielelläni myös asiakastilauksia. Harjoista suosituimmat ovat olleet varrelliset saunaharjat, jotka sidotaan käsin, sekä patapesimet luonnonmateriaaleista.

Lisätietoa:

Terhin Tekevät Kädet -nettisivut- Ulkoinen linkki

Facebook-sivut- Ulkoinen linkki